Oei, geen cookies!

Om gebruik te maken van deze website dient uw browser cookies te accepteren.
Meer informatie vindt op de pagina “Privacy en cookies”.

Deze website maakt gebruik van cookies om de opmaak van de webpagina’s te optimaliseren.
Door gebruik te blijven maken van deze site gaat u akkoord met het plaatsen van de cookies.
Meer informatie vindt u op de pagina “Privacy en cookies”.

zoeken

Dit kunstevenement is een driedaagse expositie in het fraaie landschap rond Lonneker en is verbonden met het culturele hart van het Roombeek. Dit jaar is ook de ‘nieuwe natuur’ in de route opgenomen, die ontwikkeld is rondom het vliegveld Twente. De route van ongeveer 16 kilometer heeft twee startpunten. Museum TwentseWelle gelegen in de architectonisch nieuw ontwikkelde wijk Roombeek van Enschede en het intieme dorpsplein van het dorp Lonneker.

De route laat hedendaagse moderne kunst zien. Het idee is dat door de kunst het landschap of object (bijvoorbeeld de voormalige hangars van de F15 straaljagers) wordt belicht en/of dat door het landschap/object het kunstwerk, de installatie verder tot leven komt.
Bijzonderheden dit jaar zijn de moderne dansvoorstellingen door professionele Duitse dansers in de shelters (hangars) in een speciaal voor deze route ontwikkelde choreografie.
Speciale aandacht ook voor het "gesamt kunstwerk" ontwikkeld door de bewoners van de zorgboerderij.

Nieuw dit jaar is ook dat een kunstwerk is aangekocht van de kunstenaar Klaas Kamphuis, dat permanent zal worden geplaatst in De Lonnekerberg. Zondag 20 mei 2018 om 22.00 uur is er een openluchtfilm Moonlight van Barry Jenkins op het Dorpsplein in Lonneker die voor iedereen gratis toegankelijk.

De route van ongeveer 16 kilometer kan per fiets of wandelend worden afgelegd. Er zijn bij de startpunten voldoende parkeergelegenheden. De combinatie tussen bewegen en kunst kijken is in de afgelopen jaren zeer vruchtbaar gebleken. Niet alleen kan kunst worden bekeken op veel plekken is de kunstenaar ook aanwezig om in gesprek te gaan over zijn/haar kunst. Al met al kan zeker een dag worden uitgetrokken. De route kan ook verdeeld over meerdere dagen worden bezocht. Op verschillende plekken op de route zijn horeca punten (gecreëerd), ter versterking van de inwendige mens.

Meer informatie

Toegangsprijs € 6,50 inclusief catalogus. Met meer dan één persoon in één groep geldt een gereduceerd tarief van € 3,50 p.p.

Museum TwentseWelle

  • Het Rozendaal 11
  • 7523 XG  Enschede

Data

  • 19 t/m 21 mei 2018

Website